Fyra bokstäver

Jag vill tipsa er alla om en bok, den heter ”Fyra bokstäver – En bok för dig som fått en ADHD-diagnos som vuxen”. Den här boken fick jag av min specialistläkare när jag återupptog min kontakt med psykiatrin i höstas, och jag måste säga att jag tycker den är väldigt bra på flera olika sätt.

Boken är framtagen av läkemedelsföretaget ”Takeda” för att uppmärksamma och sprida kunskap kring ADHD som diagnos. I boken har skaparna tagit hänsyn till personer med koncentrationssvårigheter och tagit hjälp av experter och privatpersoner för att lyfta ämnet.

Boken i sig har grundläggande information om vad ADHD är för något, berättelser av vuxna som fått ADHD i vuxen ålder, samt tips och trix på hur man kan strukturera upp sin vardag med hjälp av scheman, tidshjälpmedel och mycket annat.

Det jag tycker är bäst med boken är att den inte är upplagd som en ”typisk textbok”, utan den är indelad i olika block som gör det lättare för mig att ta in samlad information samt inte bli uttråkad. Jag avskyr att läsa böcker annars. Men denna bok har tagit ut många av de mest relevanta delarna, samt att vi som läsare får läsa om andra personers berättelser kring när dom fick sin diagnos i vuxen ålder. Och när jag läser dom känner jag min faktiskt inte lika ensam.

fyrabokstäver.se kan du hitta berättelser av personer som lever med diagnosen, samt ta del av hjälpmedel som är gratis att skriva ut, bland annat listor, scheman och struktur. Tyvärr är jag osäker på om du som privatperson kan beställa boken själv, jag har försökt hitta hemsidor att beställa från. Men du kan alltid fråga din psykiatrimottagning om det finns möjlighet att få tillgång till boken, eller kontakta fyrabokstäver.se och se om dom kan hjälpa dig. ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s