Medicinering – Dag 7

Idag var det dags för min sista tablett av Elvanse innan min uppföljning med sjuksköterskan. Dagen började segt, för jag somnade inte förens 03:00 inatt. Så jag vaknade vid 09:00, åt frukost och tog medicin – sen sov jag och snoozade till 11:00! Och det behövdes kan jag säga. Medicinen har gjort mig allmänt trött, ljuskänslig och irriterad idag. Och det hjälpte inte att min katt sket ner hela pälsen fem minuter innan jag skulle åka till min uppföljning på psykrehab… Det slutade i ett meltdown.

Besöket idag gick bra, mitt blodtryck var bra men jag förklarade att min puls har varit väldigt hög. Vi tog en extra koll på pulsen. Jag uttryckte min oro kring pulsen och att jag inte vågat träna, men det var ingen fara utan jag skulle bara köra på som vanligt. Min maxpuls kommer antagligen att vara densamma men jag kanske når den snabbare än utan medicin.

Vi kom i alla fall fram till att jag skulle sluta med Elvanse då den gett mig alldeles för mycket biverkningar och inte har känts bra alls för mig, så nu kommer jag att börja äta medicinen Medikinet som faktiskt var den första medicinen jag testade när jag fick mig diagnos. Jag minns att jag inte fick så mycket biverkningar av den bortsett från ont i magen, så jag åt den inte så länge innan jag gick över till Concertan (som slutligen fick mig att ge upp medicineringen).

När jag fick min diagnos var jag ointresserad och naiv angående både min diagnos, mina rutiner och medicinen. Jag tog det inte på allvar, slarvade med medicinen och tog den när som helst under dagen utan att ens tänka på att det påverkar sömnen beroende på när jag tar den.

Nu har jag bättre rutiner, accepterar och intresserar mig av min diagnos, och gör allt för att få mitt liv att fungera så väl som möjligt. Jag har en positiv känsla av medicinbytet, och jag håller tummarna på att detta blir bra! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s