Medicinering – Dag 5

Idag tog jag min medicin 07:45, alltså lite tidigare än annars, men anledningen var att jag skulle till jobbet och kände att jag behövde ta den innan. När klockan blir 09:15 börjar jag svettas och får influensaliknande symptom. Detta håller i sig fram till ca 11:15 och börjar sedan lugna sig i kroppen. Mådde helt okej under lunchen, men kände vid 13:00 att jag blev okoncentrerad och fick ”ögonyrsel”. Haft diarréer under hela dagen.

Efter 17:00 blev jag väldigt trött i ögon och huvud, blev ljuskänsligare än vanligt. Långsam promenad hem från jobbet, 167 i puls. Haft ångestvågor under kvällen, vilket jag inte har haft innan under medicineringen, har haft ångest, men inte mer än vanligt skulle jag påstå. Lyckades ändå somna vid 01:00 så min sömnrutin börjar bli bättre, det känns som att jag kan somna lite tidigare än innan i alla fall.

Det jag upplever med Elvanse är att det är en väldigt konstig känsla i kroppen när den kickar in och när den dalar ut, jag gillar verkligen inte det. Känner mig allmänt dåsig och förvirrad i huvudet. Sedan är själva ”verkningstiden” på medicinen typ bara tre timmar, vilket inte känns värt för mig om jag mår konstigt resten av dagen.

Jag skulle nog hellre vilja ha något som går in i systemet snabbare än Elvanse, och som håller en jämnare och stabilare effekt. Jag har hört att det är många som upplever ångest och jobbiga känslor när till exempel Concerta går ur kroppen, men det är inget som jag själv har minnen ifrån. Kanske Concerta eller Medikinet hade passat mig bättre idag, vem vet? Vi får helt enkelt se på torsdag när jag ska tillbaks till psykiatrin, jag själv känner redan nu att detta antagligen inte är en medicin för mig.

Jag kommer inte att ge upp, rekommenderar hon att höja dosen får jag väl uttrycka min oro som jag har svårt för att göra. Men jag hoppas att vi kommer fram till en annan lösning, för såhär vill jag inte känna.

OBS! Bara för att Elvanse hittills inte har känts bra för mig betyder INTE det att den inte passar för någon annan. Alla är vi olika och våra kroppar tar till sig mediciner på olika sätt. Lyssna på det din behandlare säger och ha en dialog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s