Medicinering – Dag 2

Idag var det andra dagen som jag tog min nya medicin. Och vilken skillnad från igår! Jag hade inte alls samma ”stiss” i kroppen som igår, och har inte på samma sätt känt mig bakis på medicinen. Ingång och utgång har funkat bra, inte varit så speciellt trött under kvällen. Har varit hos mina vänner Mathilda och Mikael och ätit middag samt myst framför TV’n. Den enda märkbara pulsökningen var när det började brinna i Mathildas ugn, då kan vi snacka pulsökning! Allt gick bra, men jag tror att pulsen ökade lite extra så jag lyckades bränna mina fingrar.

En annan sak som jag blev lättad över var när jag skulle duscha. Jag har stora problem med hela duschmomentet och det triggar mycket obehag och ångest för mig. Det ska borstas hår, kläs av, se till att allt finns som jag behöver i badrummet, duscha, frysa, torka kroppen, torka håret, borsta håret, klä på mig och smörja in mig. Det är så många moment innan och efter dusch, vilket är problematiskt för mig. Samt att jag tycker att det är obehagligt att duscha. Jag tycker att vattnet från strålen är obehagligt samt att jag har problem med tempraturreglering i min kropp, vilket gör att inget vatten är lagom, utan det är för varmt eller för kallt. Jag gillar inte heller vatten i ansiktet och i öronen. Duschningen idag var fortfarande obehaglig, men däremot blev förberedelserna innan och efter dusch betydligt mycket lättare för mig idag. Jag stod inte heller i duschen och bara led igenom det, även fast jag led av det så gjorde jag allt som jag behövde göra i duschen på automatik, och behövde inte tänka så mycket mer på det. Så jag måste ändå säga att det blev en förbättring, jag hoppas att det fortsätter så!

Jag känner såklart att det är något i min kropp. Jag går mer på ”autopilot” och gör mer saker hemma, sysslor går smidigare och jag behöver inte tänka så mycket på alla steg som komma skall, inte riktigt samma oro mentalt. Däremot känner jag fortfarande att jag inte kan fokusera riktigt på det jag gör, det känns som hjärnan är lite avstängd. Det blev däremot bättre framåt eftermiddagen och jag kunde fokusera lite mer ”normalt”. Jag tror att det halvdåliga fokuset kan bero på att min hjärntrötthet inte har gett med sig riktigt än efter alla år av hjärnkaos, alternativt att jag inte har druckit koffein dessa två dagar. Jag vill inte dricka koffein nu under insättningsperioden då jag vill ha en rättvisare bild av vad medicinen gör för min kropp och sinne.

Nu är det dags för mig att krypa till sängs, så får vi se om jag kan somna tidigare ikväll än igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s