Medicinering – Dag 1

Då var äntligen min medicinering igång! Och jag kan hittills säga att jag har väldigt blandade känslor kring hur dagen hittills har gått. Jag äter för tillfället 30 mg Elvanse och ska på uppföljning på torsdag nästa vecka för att se hur det har gått och om justeringar behöver göras.

Jag tog medicinen strax efter 09:00 i morse. Jag tog den i samband med min frukost och satte mig sedan vid datorn för att arbeta lite. Det första jag la märke till var när jag kollade på klockan en gång så var den 10:00, och efter att jag trodde att det hade gått fem minuter så kollade jag igen… 10:01! Jag har väldigt svårt att uppfatta tid, men oftast handlar det om att tiden har gått för snabbt, jag tror att det bara har gått 10 minuter, men i själva verket har det gått 40. Så min hjärna saktade ned betydligt, och tiden gick ganska långsamt i jämfört med hur mycket jag fick gjort på datorn under 1,5 timma.

Sen började det bli obehagligt. När klockan var 11:45 så satte jag mig i soffan, och jag kände hur såsigt huvudet började bli, och jag satt bara stilla. Efter en stund började jag känna mig lite salongsberusad i kroppen, och det pirrade i hela kroppen, framförallt i ben, armar och bröstryggen. Det var en ganska obehaglig känsla som jag blev ganska orolig för. Pulsen slog hårt men var fortfarande stabil, så jag förlitade mig på den. Det är vanligt förekommande att pulsen förhöjs vid ADHD-medicinering.

Vid 14:00 gick jag till köket för att hämta vatten då jag blev hyffsat torr i munnen. Där låg det lite kartonger på diskbänken som jag såg. Rätt var det är så börjar jag städa, vika ihop kartonger och plocka undan i hela lägenheten. Det slutar med åtta påsar som jag behöver återvinna, och vet ni vad? JAG GICK TILL ÅTERVINNINGEN! Det händer ytterst sällan att jag återvinner, för att det är en stor process för mig. En process som helt plötsligt inte var lika stor. Jag höll på i 1,5 timma utan paus, vanligtvis klarar jag 10-15 minuter innan jag behöver pausa för att jag blir för trött. Och nu känner jag mig väldigt stolt över mig själv för att jag gjorde något som jag annars inte hade gjort.

Trots lite kusliga känningar i kroppen så känns det bra. Jag tror att med rätt dos och rätt hjälp så kommer jag att kunna åstadkomma saker under dagen som jag annars kanske inte hade åstadkommit. Imorgon ska jag duscha (problematik med att duscha, ångestframkallande och tycker att strålen är obehaglig, samt alla moment innan och efter duschen) och vara hos en kompis (att vara social gör mig hjärntrött och tar mycket energi), då får vi se hur dom momenten går.

Jag kommer att uppdatera läget om hur kvällen har gått antingen ikväll eller imorgon, men jag hoppas att det kommer att gå bra!

Summeringen av dagen hittills: Tog relativt lång tid för medicinen att kicka in. Fick pirrningar och berusningskänsla i kropp och huvud. ”Stissig” i blicken och hjärnan under dagen. Småskakig i kroppen. En aning höjd puls under eftermiddagen. Har klarat av att göra saker under en längre tid när väl ”medicintoppen” på dagen kom. Muntorrhet.

Höjdpunkten på dagen med städningen kändes lite som att sväva på moln!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s